fbpx

om bee kök och bar

This is the place to be!

 

Vi hade Oscar´s i Köpenhamn som förebild (tack Oscar!) för vår satsning på ett ”Straight Friendligt” ställe där alla skall känna sig välkomna, alltid. Musik och personal varierar efter tid på dygnet och går från klassiskt på lunchen till lounge & partymusik (ibland med DJ). Med ett svenskt retroperspektiv på vår matsedel, hög ambition och med inspiration från övriga världen, hittar du alltid något gott att äta. Eller häng gärna bara i vår mysiga bar.

Mellan åren 2013-2019 startade vi även upp Bee kök & bar i Malmö. År 2018 bestämde vi oss dock för att sälja vår verksamhet i Malmö och sedan våren 2019 ligger återigen Bee kök & bar på vår hemmaarena Göteborg, där vi har vårt hjärta och själ.

– När vi startade Bee kök & bar i Göteborg, för 10 år sedan, tyckte vi att det fattades en bra mötesplats för alla HBTQ människor och även för alla andra som har ett tydligt mångfaldstänkande, säger Ulf Olsson och Sten Gustavsson som är ägarna till Beebar’s samtida koncept. – Vi kallar oss Straight Friendly bara för att uppmana till eftertanke om innebörden och vad som händer när man grupperar människor i olika ”fack” och skapar en mängd vi och dom. För oss är det framför allt viktigt att kunna erbjuda både en ny, men ändå genuin samlingsplats blandat med ett bra barhäng, god mat, bred kultur och mycket kärlek. Likaväl som ett ställe med klass och stil för oss alla. Detta samtidigt som vi också fattar att alla inte är nå’t för oss. Om ni fattar? Vi försöker fatta i varje fall. Och du är alltid välkommen hos oss!

Årets Restaurang & Bar

Åren 2011, 2012, 2015 och även 2016 belönades vi med QX-priset (Gaygalan) som ”SVERIGES BÄSTA BAR & RESTAURANG”, vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. I december 2012 erhöll vi Göteborgs Innerstads utmärkelse ”GULDKRONAN” med motiveringen; ”Att på kort tid lyckats skapa ett av stadens mysigaste och hetaste träffställen Samt att på ett bra sätt kombinera mångfald och kvalitet med hållbart miljötänkande och främjandet att nyttja närproducerade varor.” År 2014 då vi även bedrev Bee kök & bar i Malmö, blev vi stolta vinnare i Malmö Citys tävling Årets Restaurang 2014 med juryns motivering; ”Att äta på denna restaurang är en hemtrevlig upplevelse. Som gäst känner man sig sedd och viktig. Passionen för maten är påtaglig i smakerna och servicen lyfter ytterligare. Det nytänkande konceptet ligger rätt i tiden och passar i Malmö City. Väl värt ett besök!”